The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Randaberg rykker ned til nivå 5

 

Det er nå snart ti år siden man opplevde noe så sjelden som interesse rundt Randaberg fotball. Fram til da hadde klubben levd en stille og rolig tilværelse på nivå 3 og 4 i norsk fotball og samtidig produsert en rekke talenter som Stian Larsen, Ronny Espedal, Asle Nordal, Eirik Soltvedt, Tommy Espedal, Eirik Hansen og Erik Fuglestad. Sistnevnte var den som dro det lengst, og endte opp som førstevalg i Viking og Norwich City i England.

De siste sesongene har derimot klubben rast gjennom divisjonene. De to tidligere englandsproffene Nevland og Fuglestad har på ingen måte klart å stabilisere klubben, og i høst rykket den ned til nivå 5 for første gang i moderne tid. Nå kan det riktignok innvendes at dette skyldes spissingen av seriesystemet, men tre nedrykk på fem sesonger er kanskje i meste laget.

Tid for realisme

Fra å ha som mål å etablere seg i landets øverste divisjon har Randaberg funnet tilbake til røttene og blitt en breddeklubb igjen. Det korte oppholdet i 1. divisjon i 2010 fikk ledelsen til å innse at det var umulig å konkurrere med de andre store klubbene i distriktet som Viking, Sandnes Ulf og Bryne. Sistnevnet har hatt flere gode sjanser i årets tippeliga, og siddiser som la oddsene i Viking sin favør har kunnet ta med seg en liten gevinst ved flere anledninger.

Neste sesong og veien videre

Det øverste nivået i den nye kretsligaen (4. divisjon) virker å passe utmerket for Randaberg i den situasjonen klubben befinner seg i nå. Klubbens store ungdomsavdeling og flotte baneanlegg kommer garantert til å produsere nye talenter i årene som kommer. Dette kan gjøre Randaberg til en klubb hvor unge talenter kan utvikle seg. Den økonomiske situasjonen i klubber som Viking, Bryne og Sandnes Ulf tilsier også at de største talentene fra klubber som Randaberg kan få en lettere vei fram til A-stallene i Rogalands toppklubber i framtiden. 

 

 

Erik Fuglestad har ledet Randaberg til tre nedrykk på fem år.

Bilde: Jarle Vines

Ingen lett jobb for Fuglestad

Det hersker liten tvil om at de svart-hvite fra persillebygda underpresterte forrige sesong. Dårlig treningsoppmøte og store utskiftninger om sommeren, gjorde at Erik Fuglestad fikk en vanskelig jobb med å holde laget i divisjonen. Laget var strengt tatt aldri i nærheten av topp 5, og til tross for noen gode enkeltkamper bar laget preg av å være lite samspilt - rutinerte karer som Vegard Aanestad og Krister Aunan burde nok ha greid å bidra med mer.

Interessen blant bygdefolket er laber

Randaberg har aldri vært en stor publikumsmagnet, men de siste par sesongene har det knapt vært over 100 tilskuere på noen av kampene. Klubben har gått tilbake til å bli en breddeklubb, og sukkersøte slagord som «RIL for alle» viser tydelig hva som prioriteres i disse dager. Rundt 10 % av bygdas befolkning er med i idrettslaget, men svært få av dem tar seg bryet med å støtte A-laget gjennom all motgangen det har opplevd siden 2011.