The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Tipping: Lønner det seg å høre på ekspertene?

Er du en fotballodds tipper som ønsker å tjene litt ekstra penger ved å følge odds tips fra såkalte odds tipseksperter?  Er det lurt å betale for odds tipstjenester, registrere deg for en tjeneste som kanskje koster tusenvis av kroner for såkalte utlyste "eksperttips"? Eller bør du heller selv prøve å finne gratis odds tips som du kan stole på og følge dem?

Bør du betale for oddstips?

Generelt sett, bør du sannsynligvis ikke betale for odds tips. Historien viser veldig klart at de fleste odds spillere som betaler for odds tips fra "tippehaier", taper alt de investerer for slike tjenester. Det kjøpte utvalget av odds tips er ikke bedre enn markedet, og kundene betaler i første omgang alt for mye for disse tipsene.

Odds tipsbransjen er ikke en bransje som kan vise til en rekke suksesshistorier i form av ekstra gode oddsresultater Det er mye mer sannsynlig at du vil høre skrekkhistorier enn lykkehistorier. Dette er nemlig en bransje som har opparbeidet seg et dårlig rykte, og i mange tilfeller er det et rykte som er vel fortjent.

Bruk analyser og sunn fornuft

Hvis du bruker analysens kraft (pluss en god dose sunn fornuft), vil du oppdage hvorfor de fleste odds tippestjenester kun representerer dårlige investeringer og hvordan kun en håndfull vellykkede og virkelig lønnsomme tippere har klart å slå markedet. Det beste er at du selv skaffer deg så mye kunnskap om odds tipping som mulig. Det finnes en rekke online casino i Norge hvor du finner det meste av informasjon, for eksempel hos som har mange gode tips for deg som vil begynne med fotball odds tipping.

Nettsiden NFLPickWatch.com gjorde en analyse av 50 av de beste tippeekspertene i USA og deres oddsvalg for NFL- kamper. Resultatene er ikke akkurat slående pene. Av de 50 ekspertene som ble fulgt, klarte bare 10 av dem å slå den vinnende prosentandelen på 52,5%.

Disse 50 ekspertene valgte totalt ut 12 648 bets i løpet av 2015 NFL-sesongen og vant bare 6259, eller 49,5% av disse spillene. Hvis hver og en av disse ekspertene bare hadde satset $ 10 på hvert spill, ville gruppen ha tapt totalt $ 7559, et gjennomsnitt på $ 151 per ekspert. Hvis den gjennomsnittlige eksperten taper så mye penger, hva tror du da sjansene dine er for å vinne? 

Så hva med de 10 ekspertene som ville ha tjent penger? Vi tror fremdeles ikke at det er en veldig god idé å satse penger på hva disse gutta har å si. Av disse 10, hadde bare tre av ekspertene vunnet penger, i følge NFLPickWatch.com sin 2014 rangering (krever registrering). Men, for å være rettferdig, noen av disse eksepertene vises ikke på 2014-listen og hvordan de gjorde i 2014 er heller ikke er publisert noe sted eller er nesten umulig å finne. Dette viser at selv de få ekspertene som plukket ut mer enn 52,5% gode tips, nok hadde mer flaks enn gode evner.