The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

To poeng på 13 kamper

Det har vært en tung sesong for damelaget til Medkila i årets toppserie. Laget berget så vidt plassen i fjor etter kvalifiseringskamper mot Lyn, og denne sesongen har laget bare lykkes med å ta to poeng på de 13 første kampene. 

Det er allikevel lys i ende av tunnelen. Laget tok nemlig sitt andre poeng for sesongen borte mot Sandviken etter ti strake tap, og nivået på de tre andre lagene i bunnstriden er ikke bedre enn at det fortsatt er fullt mulig å berge plassen. Det er bare laget som havner sist som rykker rett ned, mens ellevteplassen må ut i kvalifisering.

Stolte tradisjoner

Medkila har stolte tradisjoner på kvinnesiden, men det begynner å bli en stund siden laget vant NM-gull i 2003. NM slipper man uansett å tenke på i år, ettersom laget ble slått ut i 2. runde av Tromsdalen, noe som var en medvirkende faktor til at ledelsen rundt damelaget bestemte seg for å ta grep i sommer. Medkila er nemlig ledende på kvinnesiden i Harstad, i motsetning til herrelaget som sliter i 4. divisjon Hålogaland, i følge denne kilden: https://casino.mrgreen.com/nb-NO/bet#filter/football/all/all/medkila.  Laget er allikevel fortsatt favoritt blant de fleste bookmakerne til å rykke ned fra Toppserien, men de nye spillerne har gitt et berettiget håp om at laget skal greie å berge plassen, mot alle odds.

Nye spillere er på plass

Klubben har nemlig bestemt seg for å bytte ut flere av proffene som ikke presterte i den første sesonghalvdelen, noe som betyr at det er nye fjes som skal redde klubben i løpet av høstsesongen. Den første kampen mot Sandviken var oppløftende, men det blir helt nødvendig å slå Grand Bodø og Kolbotn i de to andre bunnkampene. Før kampen mot fylkesrivalen Gand 9. september, skal laget møte Trondheims Ørn, Vålerenga og LSK Kvinner. Medkila tapte klart mot alle disse i vårsesongen, og du får derfor en god odds på å tippe at laget tar sin første trepoenger i august. Hvis du ser etter underholdning er kvinnefotball uansett verdt å få med seg, siden de fleste av kampene inneholder mange mål og åpent spill. Dessverre for Medkila har de fleste scoringene vært baklengsmål denne sesongen, og nesten tre mål i baklengs per kamp er selvsagt alt for høy til å kunne berge plassen i divisjonen.

Kan plassen reddes?

Da må laget få orden på det offensive spillet. Seks mål på 13 kamper er uhyre svakt, og det er således rom for forbedring i begge ender av banen. Det kommer sannsynligvis ikke til å rekke å vinne de to kampene mot de andre bunnlagene. Laget må også plukke poeng mot klubbene høyere opp på tabellen, og forhåpentligvis klarer de nye spillerne å bidra til en ny giv rundt laget. Det er tross alt bare tre poeng opp til Grand Bodø på kvalifiseringsplassen, men det er nærliggende å tro at Nordland mister ihvertfall ett toppserielag etter denne sesongen.

Medkila må finne veien til nettmaskene i de gjenværende kampene.

Bilde: Mohammad Talha Gouri

Det blir spenning til siste slutt

 

Medkila har også igjen seriens to suverent beste lag, og det blir spennende å se hvem av LSK Kvinner og Avaldsnes som stikker av med seriemesterskapet. I skrivende stund har Lillestrøm et forsprang på to poeng, men kanskje går et av topplagene på en oddsbombe og avgir poeng mot et nykomponert Medkila? Det er selvsagt lov å håpe, men Medkila har rykket ned fra Toppserien før, og klubben kommer helt sikkert sterkere tilbake hvis nedrykket blir et faktum denne høsten.