The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Messi bommet mot tidligere Sandnes-keeper

Den argentinske superstjernen Lionel Messi kommer nok ikke til Rogaland med det aller første, men i juni skjedde det noe utrolig; en av verdens beste spiller gjennom tidene brant et straffespart mot en tidligere Sandnes Ulf-keeper.

Hannes Haldorsson skapte seg nemlig et godt rykte når han voktet buret i Sandnes idrettspark i 2014-2015 sesongen, men det var få som trodde at senere spill i Nederland og Danmark skulle kulminere med at han skulle stå ansikt til ansikt med en av fotballens største superstjerner tre år senere.

 

Synet av en tidligere Sandnes-spiller skremte vettet av Messi.

(CC BY-SA 2.0) av theglobalpanorama

 

Island stjal ett poeng

Strafferedningen var også sterkt medvirkende til at Island fikk med seg et uventet poeng i sine første gruppespillkamp i VM 2018. Fotball tipping på bet365 ga nemlig høye odds på at islendingene skulle få med seg noe fra dette oppgjøret, men argentinernes sjansesløseri gjorde at mange tippe-eksperter anbefalte spill på Island i de to neste gruppespillkampene. Islendingene gikk allikevel tomme for krefter i den russiske sommervarmen, og det ble derfor tap mot både Nigeria og Kroatia. Det er uansett en stor prestasjon av et land med en mindre befolkning  enn Rogaland å kvalifisere seg for en av verdens største idrettsbegivenheter. Her klarer de lokale klubbene ikke engang å kvalifisere seg for spill i Eliteserien, men Viking kan muligens finne trøst i at klubben hadde tre tidligere spillere på plass i den islandske VM-troppen.

Tidligere vikinger i den islandske troppen

Sverrir Ingason gjorde det bra på stopperplass for Viking i 2014-sesongen, og det ble derfor med den ene sesongen på Viking Stadion. Islendingen markerte seg som en kompromissløs stopper som raskt opparbeidet seg et godt rykt i Eliteserien. Dette førte til en overgang til belgiske Lokeren, før turen gikk videre til Granada og Rostov. Ingason hadde således erfaring fra russisk fotball før årets turnering sparket i gang. Spissen Jon Dadi Bødvarsson ble aldri en notorisk måltyv i Stavanger med sine 15 mål på 81 kamper, og etter mye fram og tilbake forlot han Viking som bosmanspiller i 2015 til fordel for tyske Kaiserslautern. Senere har det blitt spill for både Wolverhampton og Reading på nivå 2 i England, men 10 mål på 75 kamper i England er muligens med på å forklare hvorfor islendingene måtte nøye seg med to mål på tre gruppespillkamper. Vi har selvsagt heller ikke glemt Birkir Bjarnason som gikk gradene på Figgjo før det ble seks år i Viking. Bjarnason valgte også å forlate Stavanger som bosmanspiller, noe som førte til en del bråk, men senere har han hatt en god karriere i Italia, Sveits og England. Bjarnason er nesten som ekte rogalending å regne, og kanskje velger han å avslutte karrieren i Viking eller en annen lokal klubb.

Får vi se Birkir Bjarnason i den mørkeblå drakten igjen?

(CC BY-SA 2.0) av kjetil_r

 

Lokalfotballen er en døråpner

Eksempelet med Birkir Bjarnason bør uansett tjene som inspirasjon til fylkets mange unge talenter. Det viser nemlig at det er mulig å slå igjennom selv om man kommer fra et lite sted i Norge. Det samme gjelder for de utenlandske spillerne som var innom Viking og Sandnes. Kommer disse to lokale lagene seg opp i Eliteserien igjen, kan de fort virke som magneter på gode utenlandske spillere som ser at det er mulig å bruke den norske ligaen som springbrett til en karriere i større ligaer på kontinentet.