The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Glipper opprykket?

De fleste eksperter i lokalfotballen hadde regnet med at Viking skulle sette inn nådestøtet i de seks avsluttende kampene, og da passet det aldeles ypperlig at Stavangers falmede stolthet skulle møte lille Florø fra havgapet i nordvest i den siste kampen i september.

Det hele endte allikevel i et gedigent mageplask, og siddisene måtte nok en gang gå slukøret av banen etter å ha tapt en gresskamp mot en antatt dårligere motstander. Den eneste trøsten er at laget fortsatt har opprykket i egne hender, siden de mørkeblå skal møte opprykksrivalene Aalesund og Mjøndalen på bortebane i serieavslutningen.

Alt tilsier kvalifisering

Dette betyr at Viking raskt kan havne i kvalifiseringslotteriet, hvor ett av fem lag kjemper om den ene eliteserieplassen i 2019. Det tøffe kampprogrammet gjør derfor at fotball odds på norsk fotball hos bookmakere som bet365 blir stadig høyere på at Viking greier opprykket hele Stavanger forventer at de skal klare. Laget har det klart tøffeste programmet igjen, og de fleste tippe-eksperter heller i retning av at det blir Mjøndalen og Aalesund som tar de to direkte opprykksplassene. Viking har i såfall bare seg selv å takke, siden laget tapte hjemme mot begge disse klubbene tidligere denne sesongen. Viking har tapt en tredjedel av kampene sine i OBOS, og det er først og fremst mangelen på uavgjortresultater som har gjort at de mørkeblå har kommet på etterskudd i opprykkskampen.

Viking må sannsynligvis vinne i Aalesund

(CC BY 2.0) av *saipal

Misnøye med Berntsen?

Det hersker liten tvil om at Bjarne Berntsen hadde en tøff oppgave foran seg med å snu skuta etter fjorårets katastrofesesong, men den siste tiden har det kommet fram flere historier i mediene om at det hersker misnøye med Berntsen i Viking-troppen. Dette er allikevel rykter vi tar med en god klype salt, og det virker som kildene enten er spillere som har forlatt klubben eller ble satt på sidelinjen av det nye regimet. For oss utenforstående virker det som kjemien og stemningen i troppen er god, og at det først og fremst er personlige feil som har ført til at Viking har tapt for mange kamper denne sesongen.

 

Styrer Bjarne Berntsen Viking-skuta til Eliteserien?

Bilde: Wikipedia

Hva hvis det utenkelige skjer

Det er allikevel ingen tvil om at et nytt år i OBOS-ligaen blir en gedigen nedtur for Viking, og klubben kan derfor bli nødt til å gjennomgå nok en økonomisk hestekur hvis den blir værende på det nest øverste nivået. De fleste lånespillerne forsvinner selvsagt når sesongen er ferdig, men heldigvis gror det godt nok i klubben til at vi tror at Viking snart er tilbake i Eliteserien igjen. Toget har heller på ingen måte gått denne sesongen, og laget rykker opp hvis det vinner alle de gjenstående kampene sine. Viking har vært solide på hjemmebane etter sommeren, og derfor tror vi det blir grei skuring mot både Ullensaker/Kisa og Kongsvinger. Bortekampene mot Aalesund og Mjøndalen blir derimot en langt vanskeligere nøtt å knekke. Trøsten er allikevel at Viking har alt å vinne i disse kampene mot jevnbyrdige lag som ikke er redde for å angripe, og at de spilles på kunstgress.