The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

De lokale lagene lader opp til en ny sesong

 

 

Det så lenge stygt ut med tanke på opprykk for Viking denne høsten, men når situasjonen krevde det som mest sto de mørkeblå fram og vant de fire siste kampene sine. Dette betyr at Stavanger endelig er representert i Eliteserien igjen, og vi har nå en mer normalisert struktur i lokalfotballen. Viking og Haugesund representerer de to flaggskipene i sør- og nordfylket, samtidig som Sandnes Ulf virker godt etablert i OBOS-ligaen. På nivå 3 har både Egersund og Bryne ambisjoner om å blande seg inn i toppen, og særlig sistnevnte bør ha potensial til å vende tilbake til OBOS-ligaen.

 

Nå begynner jobben for Viking

 

Viking klarte altså opprykket til slutt, men det er viktig å huske på at laget bare var 15 minutter fra å havne på kvalifiseringsplassen. To sene scoringer mot Kongsvinger sørget allikevel for at siddisene vant OBOS-ligaen, men vi skal heller ikke glemme at laget tapte hele ni av 30 seriekamper. Bjarne Berntsen har derfor vært ute etter flere forsterkninger, men så langt er det bare forsvarsspillerne Runar Hove og Axel Óskar Andrésson, som er på plass.

 

Et fotball tips var at Viking kunne hente Leo Østigård på lån fra Brighton, men nå virker laget godt forspent på stopperplassen. Fredrik Sjølstad fra Kongsvinger virker å forsvinne til Molde, og det er særlig på midtbanen at siddisene virker tynt besatt. Laget trenger et par-tre spillere som kan gå inn å forsterke laget i denne lagdelen, men det virker som Viking må se til utlandet. Uten forsterkninger på midtbanen kan det fort bli en ny bunnstrid på Viking, og det spørs om den gamle storhetens økonomi tåler nok et nedrykk til OBOS-ligaen.

 

På stedet hvil i Sandnes

 

I Sandnes-Ulf har det vært mest fokus på å bygge den nye ØsterHus Arena, noe som har ført til at fotballen har havnet litt i bakgrunnen. Trener Bengt Sæternes har på ingen måte fått ut potensialet i laget, og det kan fort bli et trenerskifte i Sandnes denne sesongen hvis laget ikke havner i toppstriden fra første avspark. Spørsmålet er hvor mye folk i Sandnes egentlig bryr seg? Byen runder snart 80 000 innbyggere, men det er dessverre et forbausende lavt engasjement rundt byens fotballag. Kanskje er det opprykk og nytt stadion som endelig får gaukene på kamp, men vi har vondt for å se hvordan dette skal skje med det nåværende trenerregimet.

 

Tiden har løpt fra gamle Sandnes stadion.

Bilde: Wikipedia

 

Bryne og Egersund satser videre

 

Videre sørover på Jæren fortsetter Bryne å satse som et OBOS-lag. Veteranen Jan Halvor Halvorsen er ansatt som ny trener, og kanskje blir han mannen som endelig får jærbuene opp igjen til nivå 2. Avdelingen er allikevel tøff, og ambisiøse klubber som Fredrikstad og Hødd vil garantert ha et par ord med i laget. I Egersund er budsjettet noe lavere, men det er ikke noe å si på ambisjonene. Egersund har aldri hatt en klubb på nivå 2 i moderne tid, men engasjementet rundt EIK ligger på rundt 1000 tilskuere. Dette kan høres beskjedent ut, men det er et langt høyere publikumssnitt enn OBOS-lag som Nest Sotra og Tromsdalen.