The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Lokalfotball – lidenskap og patriotisme

Våren og forsommeren har meldt sin ankomst, og endelig ruller fotballen igjen på norske gressbaner – på absolutt alle nivåer – fra Honningsvåg i nord til Lindesnes i sør. Hva er det egentlig med lokalfotballen og dens posisjon i Norge?

Kilde (foto): Unsplash

Er du blant dem som dropper Lerkendal, Brann Stadion og Intility Arena til fordel for Alvøen kunstgress, Hitra Idrettspark og kunstgressbanen på Haugerud? Blant dem som heller henger over gjerdet og ser Frøyland - Lura i stedet et komfortabelt stadionsete og Viking - Odd? Eller kanskje er du til begge deler – til både topp og bredde?

Uansett hvilken kategori du tilhører er det ingen tvil om at lokalfotballen her til lands står sterkt, og nå, etter en lang og mørk vinter, ruller ballen igjen i alle landets kriker og kroker. For mange finnes det ikke noe bedre enn å spasere ned til den lokale banen en torsdag, fredag eller lørdag og sette seg på et varmt underlag, drøse med gode bekjentskaper og se noe god og noe dårlig fotball.

Kanskje har farmoren til 9-eren på hjemmelaget bakt en kake eller to som du kan kjøpe et stykke av hos kona til materialforvalteren i den vaffelduftende bua, i alle fall på de kampdagene hvor hun ikke er opptatt med noe annet.  Ja, det kan det være toppen av lykke for enkelte.

Mange hevder at det er noe ekte med lokalfotballen, at den ikke er dopet på penger. Her er det ingen som hever millionlønninger, selv om du finner utallige lokale varianter av både Cristiano Ronaldo og Pep Guardiola. Her er det ingen som roper på VAR når ballen triller langs den skjeve, håndmalte mållinja. Og her blir ikke keeperen til hjemmelaget hetset i ukesvis etter at tilbakespillet endret retning i gresstua på femmeteren og trillet i mål, kanskje bortsett fra litt humring fra en gjeng kaffedrikkende tilskuere og en morsom bemerkning i lokalavisen neste uke.

Kilde: Unsplash

Lokalfotballen er proppet av entusiasme, interesse og lidenskap, og for mange av dem rundt omkring i de små, lokale klubbene betyr det like mye om man slår byrivalen eller dem fra nabobygda som det gjør for menneskene rundt Arsenal og Tottenham når de to klubbene møtes til North London Derby.

I løpet av de seneste årene har det også blitt mer og mer populært å sette penger på lokalfotballen, og mange av de større bookmakerne har et massivt spilltilbud helt ned til norsk 4. divisjon. Fotball tips, handicap og odds er ord som har gjort sitt inntog også i lokalfotballen. Bookmakere som bet365 tilbyr fotball tips på alt fra lavere divisjoner til Champions League

Kanskje kan en liten innsats på ett av lagene før kampstart være med på å gi kampen litt ekstra nerve. Kanskje vet du at keeperen til hjemmelaget har vært influensasyk hele uken, han bor jo tross alt 130 meter borti gata, eller at bortelaget må droppe halve oppvarmingen før kamp fordi de kom for sent til fergen.

Uansett om du velger å se Tromsø hjemme på Alfheim eller besøker en forblåst Lerøy Stadion for å se Skjervøy neste gang, ønsker vi deg en god fotballopplevelse. Det er ikke sikkert lidenskapen vokser fordi nivået blir bedre.