The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Tidligere Rosenborg-profil i dansk lokalfotball

Den tidligere Rosenborg-spilleren, danske Nicki Bille Nielsen, har lagt noen noen turbulente sesonger med utenomsportslig fokus bak seg. Nå er mannen med tre landskamper for Danmark tilbake på banen – på dansk nivå fire.

31 år gamle Nicki Bille Nielsen har i hele sin karriere vært en original fotballspiller. På banen syntes dette gjennom en oppofrende og aggressiv spillestil, men Bille Nielsen har også havnet i utenomsportslig fokus ved flere anledninger. Etter det som lignet slutten på karrieren da dansken havnet på sykehus med skuddsår i armen for et års tid siden, har Bille Nielsen nå gjenopptatt karrieren i dansk lokalfotball, nærmere bestemt for Ishøj IF i Danmarksserien.

- Jeg kjenner Nicki (Bille Nielsen, red. anm.) gjennom andre og vi har hatt kontakt i løpet av den seneste perioden. Dette engasjementet handler om å hjelpe ham tilbake på fotballbanen og få karrieren hans på rett kjøl igjen, sier sportsdirektør i Ishøj IF, Murat Kütük til Sjællandske Medier.

Kilde: Pixabay

Allerede for seks år siden, da Billie var en profil i Rosenborg, stjal dansken overskrifter som ikke bare handlet om flotte mål og misbrukte målsjanser. Blant annet ble det rabalder da han åpenlyst flørtet med Tone Damli Aaberge fra gressmatten i Sogndal. Bille Nielsen skal også ha vært litt for glad i det trønderske nattelivet – i alle fall for en profesjonell fotballspiller å være.

Hans opphold i Trondheim nådde likevel aldri å bli den suksessen som Bille Nielsen regnet med og som Rosenborg håpet på. Derfor vendte Bille Nielsen snuten mot sydligere strøk, og han fikk med seg én sesong i fransk fotball før han flyttet tilbake til dansk toppfotball i Esbjerg. 

 

Det viste seg imidlertid at dansken hadde problemer med å holde fokus på fotballbanen, og han havnet med jevne mellomrom i medias søkelys på grunn av både dumheter og alvorligere hendelser. Blant annet skal han i 2018 først ha truet en person med en luftpistol, før han i romjulen ble skutt i armen med et avsagd jaktvåpen. I dansk media ble det derfor spekulert i hvilken omgangskrets Bile Nielsen egentlig hadde.

- Ja, jeg vet selvfølgelig at det har vært uheldige saker, men Nicki Bille Nielsen er en god gutt. Fortid er fortid, jeg skal kun bruke ham i fremtiden, forteller sportsdirektør Kükük om hvorfor den lokale fotballklubben et par mil utenfor København har valgt å engasjere 31-åringen.

Murat Kükük regner med at det det går litt tid før Bille Nielsen er klar for spill for Ishøj IF. bet365 følger dansk fotball tett og tilbyr et stort utvalg fotball tipping, både fra Superligaen og fra de lavere divisjoner. Således var Nielsen heller ikke med i sesongåpningen i starten av august, men sportsdirektøren er sikker på at klubben kommer til å få glede av Bille Nielsens egenskaper foran mål.

- Niki elsker å spille fotball og jeg er overbevist om at det ligger mange mål i ham. Han hadde lagt på seg noen kilo da han startet hos oss, men dem skal jeg hjelpe ham med å bli kvitt raskt, og jeg regner med at han er tilbake i form i løpet av kort tid, sier Murat Kütük.